Handel en horeca

Hasselt is een stad van lekker eten en drinken, en heerlijk shoppen. En dat willen we graag zo houden.

Daarom investeren we in de eerste plaats in infrastructuur. Aan de Blauwe Boulevard verrijst straks 20.000 m2 horeca en winkels. Zo wordt onze centrale handelas met een klap de helft groter, met een extra parking voor alle shoppers! Wie winkelt in Hasselt, wandelt ook even over de Grote Markt. Die krijgt in 2019 een flinke opknapbeurt, samen met een paar omliggende straten. We gaan voor minder stoepen, minder kasseien en minder bussen.

Hasselt zet ook geld opzij om de stad nog aantrekkelijker te maken voor handelaars en investeerders. Zo werd een nieuwe vzw Centrummanagement Hasselt Handelt opgericht (zie verder).

Daarbovenop bundelen we de krachten met Hogeschool PXL, Joyn, CityDepot en OJOO om van onze stad dé winkelstad van de toekomst te maken.

Ondernemers, handelaars en winkeliers zijn ook burgers van Hasselt. En dus onderhouden we als Stad graag een nauw en goed contact met hen. Duidelijke aanspreekpunten, efficiënte informatiekanalen, correcte gegevens, beschikbare data, nuttige nieuwsbrieven… We bouwen aan een sterk ecosysteem van contactpunten met onze bedrijven om zo nog nauwer samen te werken in de toekomst.

www.ondernemeninhasselt.be

 

Handel en horeca