Blauwe Boulevard

De Blauwe Boulevard: nieuwe impuls voor kanaalzone en ruimte voor wonen en recreatie

Leegstaande gebouwen en braakliggende terreinen… tot voor kort vormde dit de aanblik van de omgeving rond de Kanaalkom. In een ver verleden was dit nochtans een bloeiende economische buurt. Maar sinds de sluiting van onder meer de gelatinefabriek en de gasfabriek lag dit stadsdeel er verlaten bij.

Zonde voor zo’n veelzijdige buurt. Onze ambitie? De Kanaalkom opwaarderen. Met het project Blauwe Boulevard kiezen we voor extra woongelegenheid, handels- en horecaruimte, parkeerplaatsen en een heringericht openbaar domein. Zo groeit de Kanaalkom uit tot een nieuwe, volwaardige wijk die opnieuw aansluiting vindt bij de Hasseltse binnenstad.

Tot de Blauwe Boulevard behoren momenteel de private woonprojecten Quartier Bleu, Stadshaven, De Kaai, Zuidzicht en Hassaporta. Met een nieuw Masterplan willen we als stadsbestuur nog sterker de regie voeren over de verdere ontwikkeling. Daarnaast ontwikkelden we samen met De Vlaamse Waterweg nv een ‘Waterplan’ dat de nieuwe visie op recreatie op en naast het water weergeeft. 

Blauwe boulevard

Situering op de kaart