Onderwijs­campus

Onderwijscampus: meer studenten, meer investeringen

Hasselt groeit uit tot een referentie voor onderwijs. Kwaliteit is daarbij belangrijk en daarom investeren wij in infrastructuur en faciliteiten voor zowel het hoger als het lager en secundair onderwijs. Want kinderen en jongeren zijn de toekomst. Zij verdienen niet alleen een degelijke vorming, maar ook mogelijkheden tot ontspanning en cultuur.

Het aantal studenten in onze stad neemt snel toe. De faculteit Economie verhuist van Diepenbeek naar Hasselt. Samen met de start van de opleiding Handelswetenschappen betekent dit zo’n 2.000 extra studenten voor de universiteit. Ook de PXL en UCLL rekenen op meer studenten. En wist je dat op dit moment al 92% van de 10.500 studenten van buiten de stad komt? Met die cijfers in het achterhoofd is stilzitten geen optie.

Voor campus Elfde Linie en Herkenrodekazerne hebben we een masterplan opgesteld. Dat voorziet onder meer in de bouw van nieuwe studententorens. Zo zijn we klaar voor een sterke onderwijstoekomst.

De 1.400 studentenkamers die Hasselt vandaag telt, liggen verspreid over een honderdtal residenties. Voor de nieuwe kamers kiezen we bewust voor een campus naar Amerikaans model: een studentenstad in de stad, met talrijke ontspanningsmogelijkheden op wandelafstand. Het nieuwe zwembad ligt vlakbij. De horeca aan het Kolonel Dusartplein, de evenementen aan de Grenslandhallen, Kinepolis en de Versuz-discotheek zijn gemakkelijk te voet of met de fiets bereikbaar.

onderwijscampus

Situering op de kaart